Tip Pilih Bingkai Cermin Mata

00:52:00


hai semua ! dah tidur ke tu ? hah , tetengah malam nih haa nak share tentang tips pilih cermin mata . walaupun saya still tak pakai cermin mata . mana tahu masa akan datang berguna kan ? lagi pun mata kiri memang dah kabur sikit . hukhuk

Bentuk Muka Bulat

7706252460_dffc51eeb0
Bagi yang memiliki bentuk muka bulat, bingkai kaca mata bersegi sesuai untuk untuk anda. Elakkan dari memakai bingkai yang berbentuk bulat kerana ia akan membuatkan muka kelihatan bulat seperti belon.
Bentuk Muka Segi Empat
Square

Untuk anda yang mempunyai raut wajah yang bersegi, bingkai kaca mata berbentuk bulat lebih sepadan buat anda.
Bentuk Muka Seperti Hati
Heart

Jika anda rasa anda mempunyai bentuk muka seperti hati, cuba gayakan cermin mata yang lebih simple dan tidak serabut kerana bahagian dahi anda sudah cukup luas. Cermin mata tanpa bingkai atau berbentuk ‘cat eye’ adalah paling sesuai untuk anda.
Bentuk Muka Bujur Sirih
Oval-1
Anda boleh menggayakan hampir semua bingkai cermin mata yang ada. Nak nampak lebih menarik, cari bingkai cermin mata yang sama lebar dan dengan wajah anda. Tetapi elakkan dari memakai bingkai  yang terlalu besari dari muka anda.

sumber : http://www.sajakongsi.com/tips-pilih-bingkai-cermin-mata-yang-sesuai-dengan-bentuk-muka/

You Might Also Like

1 budak baik

Terima kasih sebab sudi membaca :)
Komen anda, amat saya hargai .

728 x 90

tarik penting

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers