Jetty Chew , Penang (jetty cina)

15:11:00

Asalamualaikum semua , apa khabar ? Semoga hari ini lebih baik dari semalam . Sebenarnya entry ini adalah sambungan dari pergi upside down muzium . Yang belum baca boleh  [ klik sini ] . 

Selepas pergi ke upside down muzium kami pergi ke nasi kandar deen maju . Ada yang tak tahu ke pasal deen maju . Anda patut mencuba ! Nasi kandar dia terbaik weyh ! Dan nak beraturnya pun terbaik weyh ! 



Kami pergi ke jetty china , mana kena duit pergi sini . So jimat ! 


Jetty china nih , kalau korang tak tahu agak susah nak cari . Kena tanya tanya orang sikit tau . Dia dekat sebelah dengan terminal feri . Dekat lah jugak . 





Lepas lepak lepak jetty china , sebenarnya tak boleh nak lepas sangat pun sebab jetty sempit dan ramai jugak orang . Please guna common sense jgn berposing macam orang lain taknak posing dah . Masa saya pergi tu , ada lah spesis orang yang tak de common sense nih . 30 minit tunggu dia posing . Tak habis habis jugak . Then , ada sekumpulan orang yang datang lagi awal dari kita orang pergi sound manusia manusia tu . Yerlah orang lain nak berposing dekat situ jugak kan . 



Lepas tu , ke padang kota . Sebenarnya nak buat surprise kat sorang kawan nih untuk birthday dia . But then , macam susah je . So , saya dah plan nak bagi frame gambar yang ada kenangan kami semua . Murah jer bajet , tapi seikhlas hati bagi nih . Kadang nak bagi hadiah dekat kawan kawan tu . Tak perlu pun nak mahal mahal . Janji ikhlas . 



So , sampai sini ajalah perjalanan kami . Thank you gais untuk hari indah ini . Entah bila pulak boleh jumpa . Bye , geraklu , pape roger !

You Might Also Like

9 budak baik

  1. Yaa.memang tak sensitif. Orang macam ni kepala kat lutut kot

    ReplyDelete
  2. bestnye jln jln cr makan...hehehe xtaw restoran deen tu kt mna dan xtaw jugak jetty cina tu kat mana...terminal feri taw la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelah kiri haaa jetty cina nih . Dkt tempat nelayan tu. Kat situ haa . Deen maju nih masuk ikut gama tu haaa. Terus je nanti jumpak ler hehe

      Delete
  3. Hadiah apa2 pun janji ikhlas dah cukup buat kawan kita happy.

    ReplyDelete
  4. best dpt jenjalan sesambil carik makan yg best kat tempat tu..

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi membaca :)
Komen anda, amat saya hargai .

728 x 90