Kenangan : mengecat penang peace learning centre

17:53:00



Okay , biar saya bagi tahu dulu . penang peace learning centre nih adalah pusat pembelajaran bagi anak anak pelarian . sebagai manusia biasa mereka juga perlu kan pelajaran untuk teruskan kehidupan . walaupun tak dapat lanjutkan pelajaran dengan lebih tinggi cukuplah dengan ilmu yang ada untuk meneruskan kelangsungan hidup .

Di universiti saya melibatkan diri dengan sebuah kelab , iaitu kelab perdamaian . nama pendeknya KEDAMAI.  basically kelab nih , merupakan kelab yang menjalankan aktiviti yang berunsurkan kesukarelawanan .


Memandangkan sekolah nih hanya beroperasi di rumah dua tingkat , dan kalau sekali pandang tak nampak langsung macam sekolah . kami ahli ahli kelab dengan sukarelanya mengecat sekolah ini .

Image may contain: one or more people and outdoor

Image may contain: one or more people

Mengecat memang sesuatu yang seronok , tambah pulak kalau buat ramai ramai . dengan suasana gelak ketawa , rumah yang besar pun kejap ja habis haa . kami ambil masa dari pukul 9 hingga 3 petang jugaklah untuk siapkan . kalau nak mengecat bahagian luar sekolah agak senang sikit sebab tak ada banyak barang . bahagian dalam sekolah agak leceh sikit sebab kena ubah perabut dulu .

Image may contain: one or more people, people standing, shoes and outdoor

Dengan kekuatan seramai 25 orang rasanya , alhamdulillah dipermudahkan . here the new look .



Selepas membuat kerja kerja sukarelawan nih , serious saya cakap anda akan rasa berpuas hati dengan hasilnya . penat memang penat , tapi akan ada satu kepuasan yang tak dapat nak digambarkan .



You Might Also Like

6 budak baik

  1. wah bestnya dapat buat aktiviti mcm ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa , enjoy je buat kerja kalau ikhlas . hehe

      Delete
  2. bestnya buat program amal camni. sy baru tau akan kewujudan penang peace learning centre ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai je yg tak tahuuuu tempat nih haa

      Delete
    2. tu la. nasib baik zaf share kat blog 😄

      Delete
  3. wahhh seronoknya sesekali join aktiviti cenggini ^^

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi membaca :)
Komen anda, amat saya hargai .

728 x 90

PENGOMEN TEGAR

Widget Senarai Pemberi Komen Terbanyak

Tarikh Penting

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers