Tak percaya

01:27:00

hai semua , apa khabar ? hehe , tetengah malam baru rasa nak menaip . kahkah . nak cerita hari nih beli nasi kat kafe baru . bukan baru lah sebenarnya , tapi tak pernah pergi lagi . haaa gitu . 

setiap hari bajet makan iolls dalam range rm 10 - rm 15 . dari breakfast sampai lah dinner . nak makan bawah rm 10 memang tak boleh ler . tu bagi saya ahhh . maybe ada orang lain mampu berjimat en . hehe

untuk makan tengah hari , selalunya bajet dlm rm 3 ke atas untuk saya seorang ja tau . tadi pergi kafe nih mcm terkejut gila . lauk yang mcm saya ambil kat atas tu . untuk dua orang makan okay . dua orang makan ! lagi sekali dua orang makan ! jumlahnya baru rm 4.70 . 

saya memang tak percaya okay . sebab kekadang ambik lauk dua - tiga jenis nih mahu rm 4.50 jugak ah di buatnya . hah , yang dalam plastik tak bukak lagi tu . ada ubi kentang goreng kunyit dengan seketul fishcake . bungkus lagi satu tu sup ayam bersama ubi . total rm 4.70 .

saya dah cakap dengan mak cik tu . totalkan sekali lagi . dia cakap rm 4.70 jugak . saya bukan apa macam terkejut gila badak . takut dia salah kira ja . okay tu je nak cerita sebab sampai sekarang tak percaya . murah gila !

kk gerak lu . pape roger !

You Might Also Like

6 budak baik

  1. waa. yg ni baru la betul nk tlg student kan.. bukan mcm dkt sini.. siap tnye lagi asal ikan tu patah.. ingat kita ni busuk hati sgt kot nk makan benda haram nk amik ikan lebih.. dah ikan tu besar masuk dalam plastik patah la jadinye.. -.- sampai tak puas hati tu dia g cek dkt dpn.. alahaii pakcik tu jgn kedekut sgt la kan kalau takut sgt jgn org amik lauk upah org amik lauk tuk customer dia.. -.-

    ReplyDelete
  2. murah nya..kalau smua pjual mcm tu kan best!! tpi tu ekonomi Negara mybe tak mgizinkan..

    ReplyDelete
  3. Mungkin ownee tu niat nak sedekah. Atau mungkin juga itu salah tau taktik dia nak promosi cafenya. Yelah kan.

    Tempat baru

    ReplyDelete
  4. tediaaa... terkejut sampai gila badakkk !

    murahnya.. esok boleh pi cafe tu lagi.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Bapak murah!!! sama la dengan kite masa study dulu, bajet antara RM10- RM15 setiap hari :) Kalau terover spending, alamatnya lunch dengan dinner maggi je la hahah

    ReplyDelete
  6. Kalau sis JM mmg terkejuf beruk lah..kalau harga mcm tu kat mana lah untung nya

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi membaca :)
Komen anda, amat saya hargai .

728 x 90

tarik penting

Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Anniversary tickers


Daisypath Friendship tickers


Daisypath Friendship tickers


Daisypath Friendship tickers