Perempuan, Ini Akibatnya Memakai Seluar Dalam Yang Ketat

13:12:00

Seluar dalam haruslah jenis yang selesa dan berbahan kapas. Perkara ini tidak mencetuskan jangkitan berbahaya bagi organ intim anda.
Dikutip dari Boldsky, Jumaat (25/11/2016), berikut adalah empat penyebab terjadinya Miss V melecet atau terkena jangkitan.
Tidak pakai seluar dalam kapas
Memilih seluar dalam harus yang berbahan kapas kerana dapat menyerap peluh. Elakkan menggunakan seluar dalam berbahan sutera dan satin kerana lebih mudah menyebabkan bakteria.
Salah memilih saiz seluar dalam
Jika memakai seluar dalam terlalu ketat, tidak ada terlalu ketat, meninggalkan ruang yang lebih rendah untuk pengudaraan yang baik dan boleh menyebabkan peluh berlebihan di kawasan bawah anda, menyebabkan jangkitan faraj.
Menggunakan bahan pencuci ketika mencuci seluar dalam
Seperti diketahui, bahagian organ intim sangatlah sensitif. Apabila anda mencuci, sebaiknya jangan gunakan detergen mengandungi bahan kimia yang tinggi. Kerana risikonya tidak cuma membuat area Miss V kering, tetapi juga gatal.
Menyimpan di tempat yang lembap
Pastikan bahawa anda menjaga pakaian dalam di tempat yang kering. Jika tidak cendawan dan bakteria melekat pada seluar dalam anda. Akibatnya, jangkitan Miss V pasti begitu menyakitkan buat anda.
(nip)
sumber : https://aliffchannel.com/gayahidup/kesihatan/perempuan-ini-akibatnya-memakai-seluar-dalam-yang-ketat/

You Might Also Like

3 budak baik

  1. baba dalaman punya pakaian mmg Liez teliti sikit... makes ure betul-betuk kering then lipat masuk dlam storage plastic..hihihi

    ReplyDelete
  2. memang kena particular sedikit bab undergarment ni :)

    ReplyDelete
  3. Huhuhu memang kena jaga, aset :P

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi membaca :)
Komen anda, amat saya hargai .

728 x 90